donderdag 23 januari 2014

Gebreide trui voor Jelmer is klaar!


De trui die ik voor Jelmer aan het breien was is klaar!

De wol die ik gebruikt heb is de Katia Azteca kleurnr. 7845.
Op de foto waar je Jelmer op zijn rug kijkt zijn de kleuren die het best over één komen bij daglicht.
De foto´s zijn ´s avonds gemaakt met flits dus niet helemaal kleurecht!

Hij wilde overigens alleen op de foto als hij mocht stofzuigen!

Het patroon voor de trui komt uit een Katia boek voor kinderen, stond er in als vest maar ik heb het als trui gebreid. Doordat de trui in een boordsteek 3x3 is gebreid valt die mooi smal. 

De wol voor de volgende trui ligt al klaar, de merino aran en dan in donker grijs. Ik brei dan wel het pand en de mouwen wat langer zodat hij de trui de volgende winter kan dragen.




Nu weer snel verder met een ander project.........

Laat ik snel wat meer van zien!

O ja, ook deze afgelopen weken nog wat geverfd en behangen in huis, laat ik deze week wat foto´s van zien, als ik wat puin geruimd heb op de eerste verdieping!

Groeten, Elsa


dinsdag 14 januari 2014

Deken breien....

Terwijl heel creatief Nederland zich buigt over het gehaakte deken ben ik bezig met een deken te breien!

Ik moet eerlijk bekennen dat de twijfel de afgelopen 2 weken wel even toe was geslagen maar...ik zet door, ik blijf breien!

Net voor de kerstvakantie zag ik een leuk deken van drops, gebreid in één kleur, kijk hier even.

Omdat Jelmer over een jaar ongeveer in een groot bed hoopt te slapen leek het mij een leuk idee om voor hem een deken te breien. Dus wat bollen wol ingeslagen bij Steek voor Steek.


Creme, jeansblauw, taupe, licht grijs en donker grijs.

Met een moeilijk blok begonnen.......maar dat is niet handig in de kerstvakantie, terwijl iedereen om je heen loopt te roepen en dan moet je kabelen naar links, rechts, voor, achter......gerstekorreltje tussendoor........Dat werd hem dus niet!

Het moeilijkste blok laat ik dus vervallen en vervang ik naar een eigen idee. Het tweede blok met kabels is wel goed gelukt, is ook een patroon wat om de 6 naalden terugkomt dus kan er gewoon om mij heen gespeeld, gepraat en gelachen [....gehuild] worden!


Vanmiddag was het tweede blok af en snel aan elkaar gezet, was erg benieuwd of het allemaal een beetje klopt. Ook omdat het meest linkse blok naar eigen idee is gemaakt en niet van het originele patroon. Het tweede blok is wel van het patroon. Het derde blok waar ik net aan begonnen ben is ook naar eigen idee, uit dit boek van dochter Marit.

Als ik iedere maand ongeveer 3 blokken brei dan hoop ik het deken d.v. december af te hebben!

Dochter Marit is wel begonnen aan de crochet along 2014. Wordt erg leuk....ik laat snel wat zien!
Oma wil ook beginnen aan het deken...en mijn zussen ook!

Dus granny, sisters and daughter but the mother.................

Maar wat vinden jullie van mijn deken in wording, ik kan toch gewoon mee breien met heel hakend Nederland?

Nog wat nieuws ........... manlief is weer zonder werk. Het werk van de afgelopen 3,5 maand was op uitzendbasis. De vooruitzichten waren goed maar door ziekte van de baas zijn de uitzendkrachten naar huis gestuurd dus weer in de ww. 

Zelf ben ik nu weer extra werken, gelukkig heb ik die mogelijkheid!

We blijven bidden & vertrouwen dat wij ook nu, net als in het afgelopen jaar, de zorgen van onze Hemelse Vader mogen ervaren. Manlief zegt altijd: 'We mogen gelukkig nog leven in een land waar we een uitkering kunnen krijgen, in werelddelen als Afrika is dat allemaal heel anders'. En zo is het ook, al komt het soms allemaal wel op je af en moet je écht weer opnieuw leren alles uit handen te geven en op Hem te vertrouwen!

Zo nu weer samen gezellig aan een bakkie koffie, ja, wij drinken wat litertjes samen en 'genieten' dan maar [staat wel tussen aanhalingstekens]. Er zijn ook zoveel mensen die alleen zijn en eenzaam!

Groeten, Elsa

P.S. Jelmer wordt steeds ondeugender, schreef ik een poosje terug over de vissen die hij uit de kom haalde, inmiddels heeft hij een kleine kom met net geboren guppies leeg gedronken.....met vis en al!