woensdag 30 april 2014

Op zoek naar Ottobre

Ik ben hard op zoek naar een Ottobre. Het gaat om Ottobre 3 uit 2008.

De voorkant ziet er zo uit.........

Wie kan mij helpen??

undefined

Ik hoor het graag,

Groeten, Elsa

donderdag 17 april 2014

lummelrock en update

Het is droevig gesteld met mijn creatieve uitspattingen, maar...

Maar eindelijk gisteren weer eens achter de naaimachine gekropen en dan heb je eigenlijk ook in korte tijd weer snel wat gedaan.

Op verschillende blogs en in hele dure webshops zag ik de lummelrock, na wat speuren en vragen kreeg ik van Dartel Doortje het patroon. Bedankt!

Ik heb wel wat met de maten zitten vogelen, valt erg groot, dus een 104/110 gemaakt voor Irma [draagt normaal 128/140]. Wel iets uit de stofvouw gelegd maar de lengte was uiteindelijk goed.

De stof is een zgn. bi stretch bij de Stoffenkraam, de kleuren zijn donkerblauw met creme. Best wel klassiek maar voor de zondag vindt ik het wel weer eens leuk om het een zomertje op deze manier te doen. Soms heb ik gewoon van die klassieke buien..........en dan gaan we weer voor fleurig! 
In Huize Karsdorp kan het alle kanten op......



De bedoeling is een oud-rosé vestje erop. De oudere dames hebben een oud-rosé rok voor de zondag en willen daar iets creme's op. Ik ben nooit zo van 'het moet bij elkaar passen', maar nu het toch zo uitkomt is het ook wel een keertje leuk.

Er wordt flink gehaakt tussen de bedrijven door aan de deken, aan het rokje voor Irma en wat losse frutsels.

Verder heeft manlief weer een baan. En wat voor één........zo leuk, zo goed naar zijn zin, zo bijzonder!
Hij werkt sinds eind februari op het Wartburg College [Marnix, Guido, Revius en Swaef] in Rotterdam en Dordrecht als technisch medewerker. Allerlei storingen, verbouwingen, vernielingen, enz. enz. komen op het pad van de technische dienst. Het is echt iets voor hem!
Het is allemaal bijzonder hoe het gegaan is, wij zijn hiervoor dankbaar en ontzettend blij en genieten enorm!

Tegelijk hoor je weer van werkeloosheid om je heen en ook aan hen denken we!

Verder gaat het met de kinders allemaal goed, William schildert er lustig op los, Marit staat voor haar examen, Sigrit heeft een verbazingwekkende cito uitslag gekregen...havo/vwo advies. Gezien haar gezondheid kiezen we in eerste instantie voor havo, Irma dobbert lekker rond in groep 4, Jelmer,...ja Jelmer, die vreet alleen maar ondeugd uit. Dit heb ik écht nog nooit beleefd en neem van mij aan...ik ben heel wat gewend.

Zo dat was het weer, we kruipen weer snel achter de naaimachine, er ligt een jurkje gelust voor Irma,

Groeten, Elsa