maandag 24 oktober 2016

200 jurken van Evelien Cabie

Nee, ik heb geen 200 jurken gemaakt...nog niet!

Maar ben wel heel enthousiast over dit boek van Evelien Cabie.

Heel veel variatie is er mogelijk waardoor je uit een aantal basispatronen eindeloos kan variëren.

Ik hoop er snel mee aan de slag te gaan en mijn ervaringen met jullie te delen.

Ga er even voor zitten, neem een lekkere kop thee & wat gezonds er bij en neus even in dit boek! Ik weet zeker dat jullie net zo enthousiast worden als mij!


Groeten, Elsa

vrijdag 21 oktober 2016

Aster trui uit La Maison Victor

Al heel veel keer de Aster trui langs zien komen! Iedereen is enthousiast over dit model, ik nu ook.

Deze week gemaakt, nog wel voor safe gegaan. De hals, mouwboorden en boord onderaan de trui in dezelfde stof gedaan. 

Het patroon heb ik 10 cm. verlengd en had achter nog iets langer gemogen. Nu ben ik zelf 1.76 en het patroon was al kort...

Het halsboord heb ik eerst flink zitten bestuderen. Uit veel reacties op facebook werd duidelijk dat het halsbeleg er moeilijk strak aan te krijgen is. De middenvoor en middenachternaad niet tegen de stofvouw gelegd maar 1 cm er overheen. Dus 2 cm smaller gemaakt zowel voor als achter.

De mouwen zijn driekwart, draagt op zich lekker maar ik ben zo'n enorme koukleum! De volgende wordt met lange mouwen.

Conclusie...leuk model, sportief, met een wat nette stof [zoals deze stof] ook prima te dragen op een spijkerrokje met dikke panty en kort laarsje.

Misschien met die lange reiger nek van mij is een dikke sjaal ook wel leuk er bij en gelijk niet minder belangrijk...lekker warm!

Het volgende wat klaar ligt is de Pam-blouse, ook uit de LMV.


En daarna moet ik echt voor Irma aan de slag. Afgelopen week kleding uitgezocht en gisteren maar even acuut naar Gorinchem gereden want ze heeft dus echt bijna niks! Wel een goede reden om stofjes voor haar in te slaan.







Fijne dagen toegewenst met prachtige herfstkleuren buiten!

Groeten, Elsa



donderdag 13 oktober 2016

Jurk voor Irma uit boek Urban Style

Een poosje terug was ik op zoek naar leuke patronen voor Irma, bijna 11 jaar, groep 7. Veel dingen te kinderachtig. 

Irma is niet zo extreem smal gebouwd als de andere meiden, is ook niet écht een meisje-meisje maar een stoere dame.

Ik kreeg van iemand de tip om in het boek Urban Style rond te neuzen.

Bij de bibliotheek heb ik het boek gereserveerd. Ik ben altijd wat voorzichtig met gelijk dit soort dure boeken te kopen. Eerst maar eens wat uit naaien, een paar keer onder de koffie doorneuzen, volgende dag nog eens lezen en 's nachts van dromen:)

Conclusie: ontzettend leuk boek voor de grote meiden t/m maat 176. 

Hoe zijn de patronen? Leuk en stoer, net even wat anders maar niet moeilijk.

Kloppen de patronen? Ja, wat ik gemaakt heb klopt helemaal. Raderblad is duidelijk, uitleg is goed, maten kloppen [of je moet een supersmalle tiener hebben dan even nameten].

Aan de slag, met leuk resultaat.

Stof is gewassen tricot, jeansblauw van KnipMode. Helaas, de stoffen van Knipmode vallen mij tegen de laatste tijd. Gelukkig de lap eerst gewassen maar kwam schots en scheef uit de wasmachine en niet recht te krijgen. Het patroon op de stof leggen en knippen was dus een minder leuke klus [zacht uitgedrukt].

De halsboorden heb ik van dezelfde stof gedaan maar dan 'slordig' er aan gezet. 

De jurk is voor wat korter, achter wat langer, loopt halfrond. Voor had de jurk wat langer gemogen.

Nu nog even een okergele sjaal en okergele legging of dikke panty. 

Spijkerjasje komt ooit van Marktplaats, gedragen door allemaal en nu kan Irma het nog prima aan.

Overigens heet dit patroon Neat New York.

Op de laatste foto zie je het patroon van het voorpand. Je kan een stukje voorpand voor andere stof vervangen bijv. stukje leer of met leuk band er tussen uit gestikt enz. In het boek staat een voorbeeld waar ze een stukje rits op dat punt er tussenuit laten komen [voor de sier].












Groeten, Elsa

dinsdag 11 oktober 2016

Lora jurk uit La Maison Victor

Eindelijk daar ben ik weer eens....

Waarom ik lange tijd niets van mij heb laten horen? 

Gewoon te druk, teveel andere dingen, prive teveel aan mijn hoofd, wel kleding gemaakt maar geen tijd genomen om foto's te maken.

En nu?

Een aantal vrijwillige werkzaamheden buiten de deur mee gestopt na lang wikken, wegen & bidden. Ik vind het altijd lastig om te stoppen met bepaalde dingen maar de afgelopen maanden heb ik geleerd dat thuis mijn eerste plaats is als vrouw van en moeder voor! 

Gek dat je soms zo onwijs op de feiten gedrukt moet worden en je je roeping even niet zag of wilde zien. 

Ik ben gestopt met roosters maken voor ons team [niet vrijwillig maar was achteraf wel goed voor mij, er dus een keuze voor mij gemaakt]. Ik ga stoppen met het bestuur van de vrouwenvereniging en ben gestopt met iedere week de kerkbode maken. Het zijn beiden geen hele grote taken maar alles bij elkaar was het wel net teveel.

Met het vrijwilligerswerk binnen de kerk heb ik wel veel moeite gehad [en nog] om mee te stoppen. Het heeft mijn hart en ik ben niet zo'n prater maar meer een doener waardoor ik op deze manier toch mijn steentje bij kon dragen aan de kerk.

Maar mijn eerste en belangrijkste taak ligt thuis in het gezin! En het zou leuk zijn als ik net wat minder moe, geïrriteerd en wat meer gezellig zou zijn. 

Overigens werk ik nog wel drie avonden in de week, ik hoop dat in de toekomst er één avond een ochtend kan worden. Het werken is gewoon simpelweg financieel nodig. Wij doen echt geen gekke dingen, rijden een oude auto, zijn nog nooit in buitenland geweest maar met de scholen en alle andere dingen van 5 kids gaat er gewoon hard doorheen. 

Dat was dat!

Afgelopen zomer weer heerlijk gekampeerd in Zeeland! Super weken gehad, veel gezwommen. Ook later nog naar het strand terug geweest voor nog snel een middagje in de zon. Ja echt, ik hou zoveel van de zomer, hoe heter hoe beter:)

Nu dus weer tijd voor de naaimachine. 

Omdat ik al ruim 17 kilo ben afgevallen [na wintertje cardioloog toch maar de stap gezet om flink te gaan bewegen en gezond te eten] is het ook weer leuk om voor mezelf te naaien.

Afgelopen week de Lora-jurk gemaakt uit de LMV. Was benieuwd welke maat ik nodig had, maar kwam goed. Op zich leuk patroon, al vind ik de plooitjes op de buik net teveel accent op de vetrimpels.

De stof is een warme wintertricot, draagt heerlijk en lekker warm.



Ik heb ook nog iets gemaakt voor Irma uit het boek Urban Style. Morgen maak ik foto's en zal dan bloggen hierover.

Het volgende wat ik wil gaan maken is de Aster-trui, ook uit de LMV.

Groeten en snel tot horens,

Elsa